Beroemde tattooshops in Nederland

Gelieve te delen...

 

Er zijn veel beroemde tattoo shops in Nederland, maar welke worden vaak bezocht en waarom? We bespreken er hier vijf om je een beeld te geven van de beroemde tattooshops in Nederland.

Tattoo Bob


Sinds 1968 bestaat Tattoo Bob, deze shop is gevestigd in Rotterdam en is een van de eerste tattooshops in Nederland. Daardoor is hij ook de oudste en ook wel de meest bekende tatoeëerder in Nederland. Er worden hier professionele tattoos gezet, op een medisch verantwoorde manier. Ook op de tv en op de radio kun je hem horen, want veel mensen vragen naar zijn mening. Daarbij heeft Tattoo Bob ook een adviserende rol gespeeld bij het opstellen van de richtlijnen omtrent de hygiëne voor de tattoo- en de piercingwet. Tattoo Bob heeft ook samen met de GGD een adviserende rol bij het samenstellen van de Europese wetgeving, die er aan zit te komen. Op de website kun je je ook echt inlezen over de mogelijkheden en advies krijgen. Het advies wordt ook gegeven dat je je bij een shop op je gemak moet voelen en waar je gerust even binnen moet kunnen lopen wanneer je vragen hebt.

Dutch Tattooshop

Bij de Dutch Tattooshop heb je de mogelijkheid om zelf een foto mee te nemen om zo je eigen unieke tattoo te laten zetten. Er wordt hier gewerkt met de nieuwste generatie tattoomachines. Dat betekent: erg fijne lijnen, er is sprake van minder pijn en er geldt een snellere genezing. Er worden hier ook 3D tattoos gezet, maar ook zonder lijnen en alleen met een schaduw. Er wordt hier steriel en hygiënisch gewerkt en er is een GGD vergunning aanwezig (daar kun je op de website ook meer over vinden). Het is een shop die gelegen is op een goede locatie, dichtbij de trein en de bus (loopafstand) en er geldt een prijs per uur (achteraf betalen). Je kunt hier naar toe voor portret tatoeages, maar ook voor een kleurtattoo, black and grey, een cover up van een oude tattoo of het bijwerken van de lijnen en kleuren.

Hanky Panky Tattooing

Hanky Panky Tattooing is gevestigd in Amsterdam. Het is een beroemde tattooshop en deze bestaat al sinds 1979. De studio is gevestigd in ‘the Red Light District’. Er wordt hier gewerkt met de beste mensen en sinds 25 juni 2007 hebben ze een officiële vergunning van de GGD in Amsterdam. Iedere dag zijn ze geopend van elf tot acht uur. Wanneer je naar Amsterdam gaat en je wil graag een tattoo laten zetten, dan kun je hier een kijkje nemen en je vragen stellen. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij een bepaalde shop en daarom kun je hier altijd even binnenlopen en eerst kennismaken met de mensen van Hanky Panky Tattooing.

Salon Serpent

Salon Serpent Tattoo is gelegen in Amsterdam aan de Jacob van Lennepstraat. Deze shop is gespecialiseerd in verschillende tattoo stijlen en daar kun je nu kennis mee maken door hier naar toe te gaan. Het is belangrijk om je tatoeëerder alle nodige informatie te geven. Het gaat hierbij over het ontwerp van de tattoo en wat je precieze wensen zijn. Er wordt ongeveer drie of vier uur besteed aan het maken van je tattoo ontwerp. Soms zijn kleine aanpassingen nodig en kunnen deze snel door worden gevoerd. Maar het kan ook zijn dat er opnieuw begonnen moet worden, dit kost tijd. Alles wat je kwijt wil, vertel dat meteen zodat het ontwerp waar nodig meteen aangepast kan worden. Het doel is dan je een mooie tattoo krijgt waar je trots op bent en daar helpen de medewerkers van deze shop je dan ook graag mee. Je kunt altijd een afspraak maken bij Salon Serpent om de mogelijkheden te bespreken en te bekijken wat zij voor je kunnen doen.

Walls and Skin

Walls and Skin is een tattoo shop in Amsterdam en in Rotterdam. Ze kunnen alle tattoos verzorgen en je bent altijd vrij om hier een keer binnen te lopen, kennis te maken en je wensen te bespreken. Er kan ook altijd een afspraak worden gemaakt, zodat je zeker weet dat ze tijd voor je hebben en alle vragen rustig kunnen beantwoorden. Je laat namelijk niet zomaar een tattoo zetten. Dit betreft meestal een bijzondere gebeurtenis, verdrietig (het verlies van een dierbare) of vrolijk (een geboorte, een vriendschap). De tattoo heeft een belangrijke betekenis, soms zit er een mooi, leuk, droevig verhaal achter. Daarom nemen ze hier graag de tijd voor je. Je wil graag weten wat zij voor je kunnen doen en of ze je wensen kunnen realiseren. Je kunt altijd de boeken bekijken en tattoos uit eerder werk zien. Zo bereid je je goed voor op wat je kunt verwachten. Loop daarom als je in Amsterdam of Rotterdam bent gerust even binnen bij Walls and Skin.